Sestavine:
Sestavine za podlago:
200 gramov Dr. Oetker grobo mletih mandljev
100 gramov Dr. Oetker fino mletih mandljev
3 polne žlice masla sobne temperature
2 žlici kristalnega sladkorja
Sestavine za puding:
500 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
2 žlici sladkorja
Sestavine za kremo:
500 ml ohlajenega kuhanega vanilijevega pudinga
800 ml sladke smetane za stepanje
200 gramov kokosovega namaza (tistega ki vam je okusen)
8 Dr.Oetker lističev želatine
2-3 žlice Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
2-3 žlice limoninega soka
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Dve tretjini mleka za puding pripeljemo do točke tik pred vretjem. V preostalo mleko z metlico vmešamo prašek in sladkor. Vlijemo k vrelem mleku in med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi kuhamo, da se zgosti. Po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo.
Vse sestavine za podlago dodamo v skledo in jih z rokami pregnetemo v enotno zmes. Razporedimo po dnu.
Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut.
Ohlajen puding zmiksamo z namazom, rumovo aromo in limonin sokom.
Sladko smetano stepamo do točke ko se začne gostiti, ampak je še tekoča. (glej video) V kozico dodamo toliko sladke smetane, da pokrijemo dno za slab centimeter. Segrejemo jo na najnižji temperaturi na štedilniku.
Stopljeno želatino med rednim mešanjem vmešamo v smetano. Nato dodamo sladkor v prahu in vmešamo še tega. Na koncu obe kremi zmešamo skupaj. Tri zajemalke odvzamemo za okras, ostalo kremo pa razporedimo po dnu iz mandljev.
Pokrijemo in položimo v hladilnik čez noč.
Torto okrasimo in postrežemo.