Anina kuhinja

Raffaello mandljeva torta

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: tortni pekač premera 24-26 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
200 gramov Dr. Oetker grobo mletih mandljev
100 gramov Dr. Oetker fino mletih mandljev
3 polne žlice masla sobne temperature
2 žlici kristalnega sladkorja

Sestavine za puding:

500 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
2 žlici sladkorja

Sestavine za kremo:
500 ml ohlajenega kuhanega vanilijevega pudinga
800 ml sladke smetane za stepanje
200 gramov kokosovega namaza (tistega ki vam je okusen)
8 Dr.Oetker lističev želatine
2-3 žlice Dr.Oetker  sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
2-3 žlice limoninega soka

 

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Dve tretjini mleka za puding pripeljemo do točke tik pred vretjem. V preostalo mleko z metlico vmešamo prašek in sladkor. Vlijemo k vrelem mleku in med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi kuhamo, da se zgosti. Po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo.

Vse sestavine za podlago dodamo v skledo in jih z rokami pregnetemo v enotno zmes. Razporedimo po dnu.

Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut.

Ohlajen puding zmiksamo z namazom, rumovo aromo in limonin sokom.

Sladko smetano stepamo do točke ko se začne gostiti, ampak je še tekoča. (glej video) V kozico dodamo toliko sladke smetane, da pokrijemo dno za slab centimeter. Segrejemo jo na najnižji temperaturi na štedilniku.

Stopljeno želatino med rednim mešanjem vmešamo v smetano. Nato dodamo sladkor v prahu in vmešamo še tega. Na koncu obe kremi zmešamo skupaj. Tri zajemalke odvzamemo za okras, ostalo kremo pa razporedimo po dnu iz mandljev.

Pokrijemo in položimo v hladilnik čez noč.

Torto okrasimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.