Anina kuhinja

Pustni mehki piškotni krofki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 16-18 minut

Količina: 30 piškotnih krofkov

Sestavine:

150 gramov grškega jogurta
185 gramov navadne moke
75 gramov masla sobne temperature
65 gramov sladkorja v prahu
20 gramov vanilijevega sladkorja
1/2 čajne žličke pecilnega praška ali visnkega kamna
1/4 čajne žličke sode bikarbone
1 jajce

bela čokolada
mrvice – okraski

Postopek:

Natisni

Sladkorja in maslo stepamo da penasto umešata. Na hitro vmešamo jajce. Nato še jogurt.

Na koncu vmešamo moko zmešano s pecilnim praškom in sodo bikarbono, da dobimo gosto zmes.

Pekače namastimo z maslom in nadevamo z nadevom. Zmes poravnamo kar s prstom, ki ga občasno pomočimo v mrzlo vodo, da se zmes nanj ne prijema. Pečemo 16-18 minut na 180 stopinj.

V kolikor pekačev nimate, lahko polagate kupčke zmesi in spečete kar take.

Piškote ohladimo, nato pa pomakamo v stopljeno belo čokolado in potresemo z mrvicami oziroma okrasimo po želji.

Pustni mehki piškotni krofki so super preprosti in neverjetno okusni. Počakajo več dni in so pripravljeni v prav posebnih pekačih od Fackelmanna, ki jih v času pusta najdete v vseh večjih supermarketih.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.