Anina kuhinja

Pustne flancat pentlje

Čas priprave: 40-50 minut

Čas kuhanja: 4-5 minut

Količina: Cca 30-40 pentelj (odvisno od velikosti)

Sestavine:

1 kg moke tip 400
1 kocka svežega kvasa
120 gramov sladkorja
1,2 dcl sončničnega olja
600 ml mleka
limonina lupinica ene limone
1/2 čajne žličke soli
50 ml ruma
8 večjih rumenjakov

+ sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Poskrbimo da so vse sestavine za flancate sobne temperature. Mleko segrejemo do toplega.
V polovico toplega mleka vmešamo žličko sladkorja in vanj nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. V drugo polovico dodamo sladkor in počakamo da se stopi. Vmešamo olje, rum in limonino lupinico.

Medtem presejemo moko. Vanjo vmešamo vzhajan kvas. Dodamo sol, premešamo. S kuhalnico počasi in nežno vmešamo, sladko mleko z limonino lupinico, rumom, oljem in na koncu še rumenjake.

Testo gnetemo 15-20 minut. Nato pa ga pustimo vzhajati 1 uro.

Po tem času testo razdelimo na polovico in iz vsake polovice zvaljamo velik pravokotnik, ki ga zrežemo na manjše pravokotnike (poglej video). Dva pravokotnika združimo in zarežemo dva reza, ter testo zapognemo skozi reza da oblikujemo pentljo.

Pentlje vzhajamo 20-30 minut na papirju za peko, nato pa jih ocvremo v cvrtniku z nastavljeno temperaturo na 150-160 stopinj. Pentljo v olje položimo z zgornjim delom navzdol in cvrtnik pokrijemo ter cvremo 2-3 minute – do željene zapečenosti. Cvrtnik odkrijemo in cvremo isti čas še na drugi strani.

Odcedimo in potresemo s sladkorjem v prahu, ter postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]