Anina kuhinja

Puhaste palačinke s čežano in kremastim pudingom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za palačinke:
5 jajc
ščepec soli
120 gramov bele moke za pecivo
1 čajna žlička Dr.Oetker pecilnega praška
80 gramov navadnega kristalnega sladkorja
1 čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve paste ali vrečka vanilijevega sladkorja

Sestavine za čežano:
5 jabolk
250 ml vode
cimetova palčka
2-3 nageljnove žbice
1 žlica sladkorja – opcijsko

Sestavine za kremast puding:
500 ml mleka
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga
2 žlici sladkorja
1 zvrhana žlica mascarpone sira

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo, razkoščimo in narežemo v posodo. Zalijemo z vodo in dodamo cimetovo palčko in nagrljnove žbice. V primeru kislih manj sladkih jabolk dodamo še sladkor. Pokrijemo in zavremo, nato pa na nizki temperaturi kuhamo 20 minut. Palčko in žbice odstranimo, ter čežano pretlačimo.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj.

K rumenjakovi zmesi po delih in počasi vmešamo sneg. Nato pa še po delih presejano moko s pecilnim praškom.

Na ponev dodajamo po polno žlico zmesi in spečemo palačinke – lahko so manjše ali večje – po želji.

Dve tretjini mleka za puding zavremo. V preostalo mleko vmešamo puding mešanico. To vmešamo v mleko in ga kuhamo da se lepo zgosti. Odstavimo. Dodamo sladkor, mascarpone sir in premešamo.

Na krožnike ali skledice najprej dodamo puding kremo, nato čežano, na koncu pa še palačinke. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]