Anina kuhinja

Puhaste krompirjeve bige

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 12

Sestavine:

Sestavine:
700 gramov moke
30 gramov svežega kvasa
400 ml mleka
400 gramov pire krompirja ki ostane od kosila (ali sveže narejenega in ohlajenega)
50 gramov masla
12 gramov soli
2 žlici sladkorja
1 čajna žlička medu
+
1 jajce + dve žlici vode za premaz
+
2-3 žlice rastlinskega olja za premaz

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo. Polovici vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo da vzhaja 10 minut in vmes pripravimo ostalo.

V drugo polovico mleka dodamo sladkor, narezano maslo, da se omehča in pretlačen pire krompir, ki je ostal od kosila.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas, nato sol, nato mlečno mešanico s krompirjem. Gnetemo 15-20 minut – če imate kuhinjskega robota njemu prepustite delo.

Testo pustimo vzhajati eno uro.

Nato ga razdelimo na 12 delov. Vsak del oblikujemo v kroglico. Odložimo na namaščen pekač in vzhajamo nadaljnih 30 minut.

Premažemo z jajcem zmešanim z malo vode in položimo v segreto pečico z vklopljeno paro na 220 stopinj za 15 minut, nato pa temperaturo znižamo na 180 in pečemo še nadaljnih 10 minut. Zadnjih nekaj minut premažemo z oljem.

V kolikor nimamo opcije v pečici dodati paro, na dno položimo manjši pekač z vodo.

Pečene štručke pokrijemo s krpo in malo ohladimo preden jih postrežemo.

Puhaste krompirjeve bige sem pripravila s pomočjo Boschevega Optimum robota in njihove vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]