Sestavine:
500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
1 žlica medu
2/3 kocke svežega Fala kvasa
10 gramov soli
5-6 žlic kečapa
5-6 pesti naribane mocarele
2-3 pesti naribane posebne salame ali šunke
suh origano po okusu
Postopek:
NatisniMleko segrejemo do toplega. Mu vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10-15 minut.
Moko presejemo v skledo in ji vmešamo vzhajan kvas. Ko je grobo vmešan dodamo sol in vsebino vgnetemo v testo. Gnetemo ga vsaj nekih 10-15 minut. Ce imate pri roki kuhinjskega robota ga pustite gnesti cca 20 minut.
Testo oblikujemo v hlebček in pokrijemo s krpo za 45 minut. Vmes naribamo sir in salamo, ter ju zmešamo skupaj.
Takrat ga zvaljamo v pravokotno obliko, ki paše v vaš pekač od pečice ali pleh kot mu jaz rada rečem. 😉
Testo premažemo s kečapom. Potresemo s pripravljenim sirom s salamo. Zaključimo z origanom in pico pokrito s krpo pustimo vzhajati 20-30 minut.
Nato jo dodamo na zgornjo tretjino pečice segrete na 180 stopinj za 18-19 minut.