Sestavine:
1 kilogram pasirane skute
8 jajc
25 gramov limoninega soka
150 gramov medu ali javorjevega sirupa
75 gramov Proteini.si vanilijevih proteinov
1 vrečka vanilijevega pudinga ali 40 gramov koruznega škroba
1 žlica vanilijeve arome ali paste ali vrečka vanilijevega sladkorja
limonina lupinica ene bio limone
+
postrežemo z izbranim sadjem ali premažemo z džemom
Postopek:
NatisniJajca stepemo da se razbijejo. V drugo posodo dodamo vse ostale sestavine in jih z žlico na hitro premešamo. Dodamo jajca in z mešalnikom mešamo le toliko časa da se sestavine povežejo.
Zmes prelijemo v dobro namaščen pekač, obložen s papirjem za peko in ga položimo v segreto pečico na 165 stopinj za 40 minut. Po tem času pečico ugasnemo in pripremo in cheesecake pustimo notri še nadaljnjo uro, da se počasi ohlaja. Po tem času ga do hladnega ohladimo na kuhinjskem pultu. Hladnega pa potem za vsaj 5-6 ur položimo v hladilnik – najbolje kar čez noč.
Hladnega zrežemo in po okusu okrasimo, ter postrežemo.