Sestavine:
750-1000 gramov polnjenih svežih tortelinov
250 ml mletih paradižnikovih pelatov
1 žlica oljčnega olja
1 žlica sladkorja ali dve žlici javorjevega/agavinega sirupa
2 čajni žlički Kotanyi zrnastega česna
1 čajna žlička Kotanyi sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega origana
1/2 čajne žličke soli
čili v prahu – opcijsko in po okusu
2 pesti parmezana
nekaj listkov sveže bazilike
Postopek:
NatisniČesen namočimo v vodo.
V ponev dodamo olje in na njem popečemo česen da zadiši. Dodamo pelate, sladko papriko v prahu, čili, origano, sol, javorjev sirup in svežo baziliko. Prilijemo 100 ml vode in pokrijemo ter kuhamo 10 minut. Vmes v soljenem kropu skuhamo torteline.
Kuhane torteline dodamo k omaki. Primešamo še parmezan in pustimo stati 1-2 minut.
Takoj postrežemo.