Anina kuhinja

Preprosti tortelini v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 3-4 minute

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

750-1000 gramov polnjenih svežih tortelinov
250 ml mletih paradižnikovih pelatov
1 žlica oljčnega olja
1 žlica sladkorja ali dve žlici javorjevega/agavinega sirupa
2 čajni žlički Kotanyi zrnastega česna
1 čajna žlička Kotanyi sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega origana
1/2 čajne žličke soli
čili v prahu – opcijsko in po okusu
2 pesti parmezana
nekaj listkov sveže bazilike

Postopek:

Natisni

Česen namočimo v vodo.

V ponev dodamo olje in na njem popečemo česen da zadiši. Dodamo pelate, sladko papriko v prahu, čili, origano, sol, javorjev sirup in svežo baziliko. Prilijemo 100 ml vode in pokrijemo ter kuhamo 10 minut. Vmes v soljenem kropu skuhamo torteline.

Kuhane torteline dodamo k omaki. Primešamo še parmezan in pustimo stati 1-2 minut.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.