Anina kuhinja

Preprosti goveji ragu s korenjem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250 gramov Natur aktiv mlete govedine
  • 1/2 manjše čebule
  • 1-2 srednje velika Natur aktiv korenja
  • 1 strok česna
  • 300 ml Natur aktiv mletih paradižnikovih pelatov
  • 2 manjša sveža Natur aktiv paradižnika
  • parmezan po okusu
  • sol in poper po okusu
  • Ščepec peteršilja in mlete sladke paprike
  • 1 zravnana čajna žlička Natur aktiv sladkorja

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo in česen olupimo in na drobno narežemo. Korenje operemo, po želji olupimo, razpolovimo po dolžini in narežemo na polkolobarje. Paradižnika zblanširamo, potopimo v hladno vodo in jima odstranimo lupino. (če vas v omaki ne moti, lupino lahko pustite) Narežemo ju na drobno.
  2. V ponvi segrejemo nekaj žlic olivnega olja in na njem popražimo čebulo. Ko se spusti dodamo korenje in česen. Ko česen zadiši dodamo paradižnik in sladkor. Malce popražimo nato pa dodamo mleto meso. Pražimo da meso zamatira.
  3. Sestavinam prilijemo pelate in jim dodamo sol, poper, sladko papriko in peteršilj. Omako na nizki temperaturi kuhamo 30 minut, da se korenje skuha. Lahko tudi dlje.
  4. Omako postrežemo ob krompirjevih jedeh, njokih, testeninah ali čez kuhan riž. Po želji in okusu po vrhu potresemo nariban parmezan.

Natur Aktiv logo splet

Komentarji

  1. Odličen in zelo okusen. Sama sem izpustila korenje, ker ga nisem imela doma, sem pa dodala še začimbe po okusu.

Komentarja ni mogoče oddati.