Anina kuhinja

Preprosta piščančja lepljiva/pocasta rižota z grahom in korenjem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

360 gramov arborio riža (ali drugega srednjezrnatega riža)
250 gramov piščančjih prsi ali piščančjih beder brez kosti in kože
2-3 korenji
1-2 pesti zamrznjenega graha
1/2 manjše čebule
1,5 litra juhe ali vode
ščepec suhega peteršilja
1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata (opcijsko)
1/2-2/3 čajne žličke soli
poper po okusu

Postopek:

Natisni

Korenje in čebulo narežemo na drobno. V ponvi na nekaj žlicah olja popražimo čebulo. Ko se spusti, dodamo korenje. Pražimo ga minutko in dodamo meso in ga pražimo dokler ne zamatira. Takrat vsebino zalijemo z juho in dodamo sol, peteršilj in poper po okusu, ter vsebino pokrijemo in na nežnem ognju kuhamo 30-45 minut.

V skuhano osnovo dodamo riž, paradižnikov koncentrat in ga kuhamo toliko časa kot zahteva embalaža. Zadnjih 5 minut dodamo grah in ga po okusu dosolimo.

 

 

Preprosta piščančja lepljiva/pocasta rižota z grahom in korenjem je odlična ideja za kosilo. zaradi preprostih okusov jo imajo radi tudi najmlajši člani.

Če želite suho rižoto preprosto srednjezrnat riž zamenjate za dolgozrnati riž (recimo basmati).

Če ste ljubitelji zelenjave lahko skupaj z grahom dodate še na drobno narezano cukini bučko. 😉