Anina kuhinja

Preprosta breskvina torta brez peke

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: /

Količina: torta premera 26 cm (ali višja 24 cm)

Sestavine:

Sestavine:
cca 300 gramov baby/savojskih piškotov
3-4 zrele breskve + za okras (vložene ali sveže)
3-4 žlice breskvine marmelade
400 ml mleka + žlica  sladkorja v prahu

Sestavine za kremo:
800 ml smetane za stepanje
3-4 žlice sladkorja v prahu – po okusu
sok ene limone
lupinica ene bio limone
1 vanilijev strok
200 gramov mascarpone sira – sobne temperature
6 lističev želatine + 30/40 ml mleka

Sestavine za breskvin žele:
350 ml zmiksanih vloženih breskev
vrečka želatine fix
2 žlici limoninega soka

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v mrzlo vodo za vsaj 10 minut. V posodo dodamo nekih 30-40 ml mleka (ali vode) in vanjo dodamo ožeto želatino. Segrevamo na najnižji temperaturi da se želatina popolnoma utekočini. Vmes nekajkrat premešamo.

Sladko smetano stepamo do točke da se začne fino peniti, ni pa še čvrsta. Dve zajemalki odvzamemo in dodamo v drugo posodo. Dodamo mascarpone sir, sladkor, limonin sok, vanilijeva semena in limonino lupinico. Fino premešamo.

K smetani na hitro vmešamo stopljeno želatino, nato pa še mascarpone kremo. Po okusu dodamo še malo sladkorja ali limoninega soka. Tri zajemalke prihranimo za okraševanje.

Piškote na hitro namočimo v sladkano mleko in razporedimo po dnu. Premažemo z džemom ali marmelado, potresemo s polovico narezanega sadja in čez zlijemo polovico kreme. Postopek ponovimo. Položimo jo v hladilnik za 3-4 ure.

Pripravimo žele. V mikser dodamo narezane breskve in limonin sok in jih fino spasiramo. Med mešanjem stresemo želatino in mešamo še toliko da se dobro vmeša v zmes. Prelijemo čez torto in postavimo nazaj v hladilnik za vsaj 3-4 ure – najbolje čez noč.

Po tem času tortni obroč odstranimo in okrasimo obod torte s čokoladnimi palčkami ali piškoti. Vrh okrasimo s prihranjeno smetano in s sadjem.

Preprosto breskvino torto brez peke sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.