Sestavine:
- 2 jajci
- 12 žlic pirine, polnozrnate ali navadne moke
- 8 žlic trsnega sladkorja
- 15 žlic vode
- 2 žlici grenkega kakava v prahu
- 1 zvrhana čajna žlička pecilnega praška
- ščepec soli in cimeta
- 4-5 žlic bio čokoladnega namaza
- 0,5 dcl vode zmešane z žlico agavinega sirupa
- 1 čajna žlička olja
- 100-150 gramov temne čokolade
- granatno jabolko
Postopek:
NatisniJajca in sladkor stepamo vsaj 5-10 minut, da se občutno poveča prostornina.
Moko presejemo skupaj s kakavom v prahu, pecilni prašek in jima vmešamo sol in cimet.
Moko in vodo postopoma dodajamo v jajčno zmes in mešamo. Mešamo le toliko kot je potrebno da se sestavine povežejo.
Zmes prelijemo na dobro pomaščen pekač obložen s paprijem za peko in pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah 20-25 minut – dokler iz biskvita ne pride ven čist zobotrebec.
Čokolado stopimo na najnižji temperaturi na vodni kopeli in ji vmešamo olje.Ohlajeno torto, prerežemo na pol, vsak del biskvita z žlico ovlažimo z agavino sladko vodo. Spodnji del premažemo z bio čokoladnim namazom in pokrijemo z zgornjim ovlaženim delom. Prelijemo s čokolado in okrasimo z granatnim jabolkom.