Sestavine:
Sestavine:
150 gramov margarine ali masla – sobne temperature
80 gramov sladkorja v prahu
1 žlica vanilijevega sladkorja – ali žlička vanilijeve arome
2 kapljici Aromatrip bio eteričnega olja limone
2 kapljici Aromatrip bio eteričnega olja pomaranče
ščepec soli
200 gramov bele moke
50 gramov fine mandljeve moke (ali mlete lešnikove ali orehove)
+
2x cca 100 gramov izbrane marmelade
+
50 gramov temne ali druge poljubne čokolade
Postopek:
NatisniMoko in mandljevo moko zmešamo. Margarino, sladkor , sol in vanilijev sladkor penasto umešamo. Z mikserjem mešamo kar nekih 5 minut.
Takrat dodamo eterična olja in po delih dodajamo suhe sestavine. Zgnetemo v testo. Testo razdelimo na dva dela. Oblikujemo svaljka in jih dodamo na pekač obložen s papirjem za peko.
Tam jih pritisnemo navzdol da jih sploščimo in na sredi s prsti naredimo izdolbino kamor bomo dodali marmelado.
Tako pripravljeno testo položimo v hladilnik ali na hladno (v času zime – ven na mrzel zrak) za 30 minut.
Vmes segrejemo pečico na 180 stopinj. Ohlajeno testo namažemo z marmelado in položimo na zgornjo tretjino v segreto pečico za 15 minut.
Med peko na sopari stopimo čokolado. Pečene piškote do mlačnega ohladimo. Nato jih z žlico okrasimo s stopljeno čokolado. Zrežemo dokler je čokolada še tekoča. Nato počakamo da se strdi in piškote shranimo.
Praznične rezane veganske piškote z marmelado sem pripravljala z Aromatrip eteričnim olji limone in pomaranče, ki so esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olji sta tako primerni za uporabo v aromaterapiji, za aroma kozmetiko in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.
Poleg omenjenih eteričnih olj najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.
Pri nakupu pa lahko uporabite tudi mojo kodo za popust ANA10. 😉