Anina kuhinja

Praznični piškoti

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 11-13 minut

Količina: 20-30 piškotov

Sestavine:

Sestavine za piškote:
250 gramov bele moke – iz Zlata ptička
125 gramov masla – iz Zlata ptička
100 gramov sladkorja v prahu
25 gramov vanilin sladkorja v prahu
3 rumenjaki – iz Zlata ptička
ščepec soli

Sestavine za okras:
4 žlice vode
150 g sladkorja v prahu
čokoladno pisalo za črte ali stopljena čokolada
razpolovljeni smartis bonboni

Postopek:

Natisni

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.

Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)

Iz testa izrežete večje kroge in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.

Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 10-12 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov. Sama bi pazila da niso prehudo zapečeni saj bodo bledi lepše izgledali ko bodo okrašeni.

Piškote ohladimo.

Sladkor in vodo z metlico zmešamo.

Piškote potopimo v sladkorno glazuro. Počakamo da se čisto malo začne trditi, da se čokolada ne bo razmazala. Ko se torej naredi skorjica glazure, dodamo dve čokoladni črti in nanje dodamo razpolovljene bonbončke in jih potisnemo v glazuro. Počakamo da se glazura strdi, nato pa postrežemo/shranimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.