Anina kuhinja

Praznični piškoti z mandlji in čokolado

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 3x 10-12 minut

Količina: 30 piškotov

Sestavine:

250 gramov bele moke
125 gramov masla
100 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
20 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu z vanilinom
3 rumenjaki
ščepec soli
300 gramov mlečne ali temne čokolade
4-6 žlic Dr. Oetker narezanih mandljev

Postopek:

Natisni

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.

Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)

Iz testa izrežete oblike in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.

Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 10-13 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.

Pečene ohladimo. Mlečno čokolado stopimo na sopari in vanjo pomočimo piškote, malo otresemo odvečno čokolado, ter jih odlagamo na mrežo.

Ob notranjem robu potresemo narezane mandlje ali druge oreščke.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.