Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 25.04.2025, v dostavo predana po 5.5.2025. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Praznični kolački smrečice in Božički

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 12-15 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
2 jajci
60 gramov sladkorja
1 žlica Dr. Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke Dr. Oetker pecilnega praška
12 čajnih žlička jagodne ali druge marmelade

Sestavine za kremo:
500 ml sladke smetane
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 vrečka Dr. Oetker želatine fix

Dodatne sestavine:
Dr.Oetker tekoče rdeče in zeleno barvilo
Dr.Oetker okraski
sladkorne učke

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo kremo. Smetano stepamo do čvrstega. Takšni vmešamo želatino fix. Mešamo 30 sekund, nato pa vmešamo še sladkor. Kremo položimo v hladilnik za čas priprave kolačkov.

Izmerimo olje in mleko. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci, skupaj s sladkorjema in soljo stepamo da zmes podvoji prostornino. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe.

Slabo žlico zmesi dodamo v papirnate košarice, nato dodam čajno žličko marmelade in pokrijemo z zmesjo. Pečemo v segreti pečici, na zgornji tretjini, na 180 stopinjah 17-18 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist. Kolačke ohladimo.

V polovico kreme vmešamo zeleno barvo – do željenega odtenka. Drugo polovico kreme razdelimo na tretjine. V eno tretjino vmešamo rdečo jedilno barvo do željenega odtenka.

Nabrizgamo in okrasimo, da dosežemo vizual kot ga vidite na slikah.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]