Sestavine:
Sestavine za kolačke:
2 jajci
60 gramov sladkorja
1 žlica Dr. Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke Dr. Oetker pecilnega praška
1 zrela banana
150 gramov nadrobljene bele čokolade ali čokoladnih kapljic
12 čajnih žlička marelične marmelade ali belo čokoladnega namaza
Sestavine za kremo:
350 ml sladke smetane
2 žlici mascarpone sira
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
3 lističi Dr. Oetker želatine + 30 ml sladke smetane
Sestavine za smrečice:
12 palčk polnjenih z arašidovim maslom – ali navadnih (te polnjene so le bolj debele)
150 gramov bele čokolade
Dr. Oetker praznični okraski po okusu
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo smrečice. Palčke razporedimo na papir za peko. Belo čokolado stopimo v kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi. Natočimo jo v plastično vrečko ali brizgalno vrečko in na palčke naredimo nabrigan vzorček smrečice. Potresemo z izbranimi okraski.
Želatino namočimo v hladni vodi.Smetano stepamo do čvrstega. Takšni vmešamo sladkor in mascarpone sir. Želatino skupaj z 30 ml sladke smetane na najnižji temperaturi stopimo. Takšno med hitrim mešanjem vmešamo v smetanovo kremo. Pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.
Izmerimo olje in mleko. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci, skupaj s sladkorjema in soljo stepamo da zmes podvoji prostornino. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe. Na koncu vmešamo drobno narezano banano in čokoladne kapljice.
Slabo žlico zmesi dodamo v papirnate košarice, nato dodam čajno žličko marmelade ali namaza in pokrijemo z zmesjo. Pečemo v segreti pečici, na zgornji tretjini, na 180 stopinjah 17-18 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist.
Kolačke ohladimo. Nato pa jim nabrizgamo ohlajeno smetanovo kremo in jih okrasimo s pripravljenimi smrečicami.