Sestavine:
500 gramov bele moke
250 gramov masla
200 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
50 gramov Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
3 rumenjaki
1-2 žlici limoninega soka ali vode
ščepec soli
300 gramov mlečne čokolade
200 gramov bele čokolade
Postopek:
NatisniMoko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku. Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake.
Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj.
Iz testa izrežete oblike in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.
Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 10-13 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.
Mlečno in belo čokolado na pari posamično stopimo. V posodo najprej ulijemo mlečno čokolado, jo pokapamo z belo čokolado in vanjo pomočimo piškote, kot prikazuje video. Odložimo na rešetko in počakamo, da se čokolada strdi, nato pa postrežemo ali shranimo.