Anina kuhinja

Praznični brezalkoholni kuhanček

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 kozarce

Sestavine:

  • 3 večja jabolka
  • 2 pomaranči
  • 1 cimetova palčka
  • 2 nageljnovi žbici
  • 1 vanilijev strok
  • sladkor po okusu
  • 600-700 ml vode

Postopek:

Natisni
  1. Jabolka olupimo, razkoščičimo in narežemo na krhlje.
  2. Zalijemo jih z vodo in vsebino zavremo. Takrat temperaturo znižamo na nižjo in jih kuhamo nadaljnih 10 minut. Jabolka odcedimo in jabolčni sok prihranimo, ter zlijemo nazaj v posodo.Iz jabolk lahko naredimo čežano ali kašico za najmlajše.

  3. Pomaranči ožamemo in vanilijevemu stroku odstranimo semena.Jabolčnemu soku prilijemo pomarančni sok. Dodamo mu cimetovo palčko, klinčke, vanilijeva semena, in vanilijev strok, ter sladkor.

  4. Vsebino pripeljemo do točke tik pred vretjem, nato pa jo odstavimo in pustimo 20 minut, da se okusi navzamejo drug drugega.
  5. Po tem času, vsebino precedimo in kuhanček segrejemo na željeno temperaturo.
  6. Kuhanček postrežemo.

V prazničnih zimskih mesecih vedno povsod diši po kuhančkih. Ker sama še pridno dojim, pa vino zame tako ne pride v upoštev. Tako sem se odločila, da se ob teh mesecih razvajam s posebnimi, slastnimi brezalkoholnimi kuhančki.

Poleg tega pa take kuhančke lahko pripravite tudi za vaše najmlajše. 😉

Komentarji

  1. Tale kuhanček sem sama malce priredila in sem dodala še nekaj odličnega sadja, da je naša mala porednica sploh to pila. No, ne smem pozabiti omeniti tudi to, da taki sladkosnednici, kot sva midve z mojo Manči, ne vem, če je kje še takšen na svetu. In temu primerno sva tale kuhanček precej posladkali in se do daske z njim tudi nasladkali ;).

Komentarja ni mogoče oddati.