Sestavine:
100-150 gramov lososa (ali piščančjega mesa)
100-150 gramov Zlata ptička albuminske skute
1-2 čajni žlički Zlata ptička avokadove majoneze
pest češnjevih paradižnikov ali 1 navaden paradižnik
1/2 avokada
1/2 stroka česna
ščepec suhega origana
sol po okusu
čili v prahu – opcijsko
2 jajci
Postopek:
NatisniLosos ali meso narežemo na koščke. Na žlici olja jih zlato popečemo. Umaknemo in pokrijemo s folijo da počivajo.
Vmes narežemo paradižnik in avokado. Ju zmešamo s drobno naribanim česnom, soljo in čilijem, če imate radi pekoče.
Albuminsko skuto, narežemo in potresemo s soljo in origanom , ter zlato rjavo zapečemo na ponvi.
Skuto umaknemo in na ponci na uč spečemo dve jajci, ki jih malce posolimo.
Na krožnik razporedimo lososa, čezenj dodamo paradižnike in avokado, ter avokadovo majonezo. Pokrijemo z albuminsko skuto in na vrh dodamo jajca.