Anina kuhinja

Polpeti iz koruznega kruha s pršutom in sezamom

Sestavine v skledi.

 

Narejena zmes za polpete.

 

Polpeti med peko.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
ČAS PEKE: 5-10 minut

Za 10 polpetov.

SESTAVINE:

– približno 80 g pršuta
– 3 večji kosi kruha
– 2 pesti sira
– 3-4 žlice sezama
– 6 žlic smetane za kuhanje
– 7 žlic jušne osnove (lahko le kocka stopljena v vodi)
– ščep popra
– 3 manjša jajca

OPIS PRIPRAVE:

Kruh narežemo na manjše kocke. Prav tako narežemo na kocke pršut. Kruhu dodamo vse ostale sestavine in jih z rokami dobro premešamo. Zmes ne sme biti preredka, temveč lepo gosta. Saj se drugače ne bo pustila lepo oblikovati in bodo polpeti med peko radi začeli razpadati. Zmes pustimo počivati kakšnih 10 minut. V ponvi segrejemo toliko olja da pokrije dno. Segrejemo ga na srednjo do večjo temperaturo (7/9).  Zmes z rokami oblikujemo v polpete in jih popečemo na olju dokler niso na obeh straneh zlato rjave barve. Pečene položimo na papirnate brisačke da popijejo odvečno maščobo.

Postrežemo jih zraven raznih solat ali mesnih jedi.

Dober tek!