Anina kuhinja

Polnozrnati arašidovi piškoti

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 2 x 12-14 minut

Količina: 20-25 piškotov

Sestavine:

2 jajci
70 gramov masla sobne temperature
90 gramov arašidovega masla (jaz sem uporabljala to arašidovo maslo od Proteini.si)
100 gramov koruznega škroba
170 gramov polnozrnate moke
1/2 čajne žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
1 žlica vanilijevega sladkorja
50 gramov sladkorja brez kalorij (jaz sem uporabljala tega tukaj) ali navadnega sladkorja
50 gramov svetlo rjavega trsnega sladkorja
ščepec soli
celi nesoljeni arašidi

Postopek:

Natisni

Arašidovo maslo, navadno maslo , eritrol in rjavi sladkor ter vanilijev sladkor stepamo do svetlo rumene barve.

Koruzni škrob, polnozrnato moko in pecilni prašek zmešamo.

Na hitro vtepemo jajci in nato dodamo moknate sestavine. Oblikujemo testo in ga zvijemo v klobaso in zavijemo v plastično folijo za živila. Položimo v hladilnik za minimalno 30-60 minut.

Nato zrežemo na tanke rezine, preložimo na papir za peko in vanje vtisnemo arašide.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 12-14 minut.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.