Anina kuhinja

Polnozrnate debele palačinke s skuto, banano in granolo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 20 manjših palačink

Sestavine:

Sestavine za palačinke:
2 jajci
ščpec soli
1 banana
120 gramov skute
50 ml mleka
1 čajna žlička vanilijeve paste ali esence
50 ml javorjevega sirupa
60 gramov polnozrnate moke (ali navadne moke)
60 gramov bele pirine moke ali navadne moke
1/4 čajne žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
2 pesti Zlata ptička granole – višnja in indijski oreščki

Sestavine za 1 porcijo serviranja:
1 banana
3 palačinke
2 žlice skute
30-40 ml mleka
2 žlici limoninega soka
2 čajni žlički marmelade po okusu
javorjev sirup po okusu
dodatna Zlata ptička granola

Postopek:

Natisni

V posodi ločimo jajci na beljaka in rumenjaka. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.

Banano olupimo in jo pretlačimo. Mleko, skuto, vanilijevo pasto premešamo. Moki in pecilni prašek premešamo.

Rumenjakom dodamo javorjev sirup ter vsebino stepamo minuto. Potem dodamo mlečne sestavine in suhe sestavine. Vsebino ponovno stepemo in nato z metlico ali spatulo vmešamo sneg.

Na štedilnik pristavimo palačinkarico in jo ogrejemo na srednjo temperaturo (4-5 od 9). Na ogreti palačinkarici pečemo po dve manjši palačinki naenkrat. Na svežo dodano zmes potresemo granolo. Ko se na zgornji strani začnejo pojavljati mehurčki, jih obrnemo. Če bomo palačinke pekli na previsoki temperaturi, se bodo na površini preveč zapekle, medtem ko bodo na sredini ostale surove. Zato je tako pomembno, da jih pečemo na srednji do nižji temperaturni jakosti.

Palačinke pečemo dokler ne zmanjka zmesi.

V mikserju zmešamo, banano, skuto, mleko, limonin sok da dobimo kot nekakšen gost smuti. Zlijemo ga na krožnik in mu dodamo marmelado in malo granole. Dodamo palačinke in jih malo prelijemo z javorjevim sirupom.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.