Anina kuhinja

Polnozrnata pita z jagodičevjem in kremnim nadevom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 50-60

Količina: 1 pita - 24 cm premera

Sestavine:

  • 180 gramov polnozrnate moke
  • 60 gramov navadne ali črne moke
  • 120 gramov masla
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja
  • 200 gramov kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • limonina lupinica ene limone
  • 4-5 pesti jagodičevja (malin, borovnic, robid, jagod…)
  • 2 žlici rjavega sladkorja za posip

Postopek:

Natisni
  1. Najprej pripravimo podlago. Pekač namastimo z maslom. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  2. V multipraktik stresemo moko, dodamo na kocke narezano hladno maslo in sladkor. Vsebino miksamo da dobimo maslo v velikosti grahovih zrn.
  3. Takrat dve tretjini vsebine stresemo na pekač in z rokami pritrdimo ob dno. Kremni sir, jajci, limonino lupinico in sladkor v prahu fino zmešamo in prelijemo čez podlago. Čez kremo dodamo jagodičevje in po njem potresemo preostalo testo.
  4. Pito potresemo z žlico-dvema sladkorja in položimo v segreto pečico za 15 minut. Nato temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo nadalnjih 40-50 minut.
  5. Pito ohladimo da se očvrsti nato pa postrežemo.