Anina kuhinja

Poletni indijančki v kornetu

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: nekaj minut

Količina: cca 12 majhnih kornetkov

Sestavine:

Sestavine za kremo:
135 gramov beljakov
90 gramov sladkorja
200 gramov sladkorja – toliko vode da prekrije sladkor
tubica Dr.Oetker vanilijeve paste

Sestavine za obliv:
250 gramov jedilne ali temne čokolade
70 gramov olja
Dr. Oetker mrvice za posip

Ostale sestavine:
cca 12 čajnih žličk čokoladnega namaza
cca 12 kornetkov

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Čokoladno v kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi stopimo. Takrat ji vmešamo olje in jo prelijemo v kozarček v katerega bomo indijančke potapljali.

Iz beljakov in sladkorja naredimo čvrst sneg. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorno raztopino – da doseže 117 stopinj ali da se na vilici ob dvigu usstvarjajo tanke sladkorne nitke. Stopljen sladkor vmešamo v beljakovo zmes. Kremo nato mešamo da se med mešanjem ohladi. Mešamo kar nekih 20 minut in med samim mešanjem dodamo vanilijevo pasto, če smo se zanjo odločili. Med mešanjem in hlajenjem se bo krema tudi zgostila.

V kornetke dodamo čajno žličko čokoladnega namaza. Nabrizgamo kremo. Takšne potopimo v čokoladni obliv in okrasimo.

Položimo v hladilnik da se čokolada strdi, nato pa poljubno postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.