Anina kuhinja

Pogača mocarela origano

Čas priprave: 1 ura

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 pogači

Sestavine:

Sestavine za testo:
500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
1 vrečka Fala suhega kvasa
2 žlici Fala kislega testa – opcijsko
10 gramov soli

Ostale sestavine:
300 gramov mocarele – topljive za pico
6 žlic oljčnega olja
1 polna čajna žlička suhega origana
solni cvet za posip – ali klasična sol

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas, kislo testo in sol.

Mleko segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 10-15 minut. Testo pustimo vzhajati 45 minut.

Testo razdelimo na 4 dele. En del oblikujemo v krog in ga položimo na spodnji del pekača. Čez potresemo polovico sira. Pokrijemo z drugim delom testa. Robove zavihamo skupaj. Ponovimo z drugima dvema deloma testa.

Pustimo vzhajati 30 minut, nato pa položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 20 minut. Olje zmešamo z origanom. Zadnjih 5 minut premažemo z oljem in potresemo sol.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]