Sestavine:
Sestavine za piškote:
250 gramov bele moke
125 gramov masla
100 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
25 gramov Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
Sestavine za okras:
4 žlice limoninega soka
150 g sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke Dr. Oetker zelene jedilne barve
Postopek:
NatisniMoko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)
Iz testa izrežete oblike smrečic in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.
Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 10-12 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov. Sama bi pazila da niso prehudo zapečeni saj bodo bledi lepše izgledali skupaj z glazuro.
Piškote ohladimo.
Sladkor in limonin sok z metlico zmešamo. Na vrh nakapamo nekaj kapljic barvila in ga z zobotrebcem razmažemo. Piškote potapljamo v sladkor z barvilom s tem da jih po potopitvi v sladkor malo potapkamo, da odvečni sladkor odteče. Ko se večina barve že odstrani iz sladkorja, postopek ponovimo, da bodo vsi piškoti imeli dovolj zelene barve.
Počakamo da se glazura strdi, nato pa jih shranimo.