Anina kuhinja

Piškoti ježki

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: 3x 13 minut

Količina: 35-45 piškotov

Sestavine:

Sestavine za piškote:
340 gramov moke
160 gramov masla
80 gramov Dr. Oetker mletega sladkorja
20 gramov Dr. Oetker vanilijevega mletega sladkorja
1 majhno jajce
1 zravnana čajna žlička ali 3 grami Dr. Oetker pecilnega praška
65 gramov mletih lešnikov ali orehov ali mandljev (kar imate pri roki ali vam je ljubše)
3-4 žlice limoninega soka

Za okras:
150 gramov temne čokolade
Dr. Oetker čokoladne pisave – za oči in nos ( lahko pa te ustvarimo iz preostanka stopljene čokolade s pomočjo zobotrebca)
Dr. Oetker čokoladne mrvice
ali
Dr. Oetker grobo mleti mandlji

Postopek:

Natisni

V multipraktik dodamo moko, sladkorja, pecilni prašek in mlete oreščke. Na hitro premešamo. Z impulzi vmešamo na kocke narezano maslo, nato pa dodamo jajce in limonin sok in miksamo da se sestavine povežejo v testo.

Če multipraktika nimate, sestavine zgnetemo na roke. Iz testa trgamo manjše koščke – točna velikost je odvisna od željene velikosti ježkov. Za srednje velike ježke trgajte testo v velikosti oreha.

Testo oblikujemo v kroglico nato pa naprej v ježka – poglej sliko.

Ježke pečemo v segreti pečici na 180 stopinj nekih 12-14 minut – toliko da se noski nežno obarvajo na rjavkasto.

Pečene ježke preložimo na rešetke in ohladimo. Čokolado stopimo na vodni kopeli. Ježkom ritko pomočimo v čokolado in jo okrasimo z mandlji ali mrvicami.

S čokolado narišemo oči in nos in smo končali.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.