Anina kuhinja

Pire krompir

Pire krompir je odlična jed, ki jo večinoma pripravimo kot prilogo k raznim mesnim jedem. Vanj lahko vmešamo razne sestavine, in ne moremo zgrešiti.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: pol ure

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 5 manjših krompirjev
– ščepec soli
– 1 dcl mleka
– 1 zvrhana žlica margarine

OPIS PRIPRAVE:

     Začnemo z lupljenjem krompirja, ki ga narezanega na kvadratke velikosti približno 1cm stresemo v posodo, in ga prelijemo z vodo, ki je mora biti vsaj 2 cm več v posodi kot narezanega krompirja. V posodo damo še ščepec soli in krompir kuhamo okoli 20 minut. Če niste prepričani ali je kuhan, zabodite vilico v košček krompirja, in če vilica lepo zdrsi skozi, je krompir kuhan.
    Krompir nato odcedite, in še vročemu dodajte mleko in margarino in ga dobro pretlačite. In ste končali.

Veselo kuhanje in DOBER TEK!