Sestavine:
100 gramov starega kruha
150 ml mleka
3 majhne cukini bučke
1 čajna žlička soli
3 jajca
1 čajna žlička česna v prahu
1/4 čajne žličke mletega popra
majhen šopek drobnjaka in peteršilja
2 žlici grškega jogurta/skyra/pasirane skute
7-8 žlic krušnih drobtin
Ideja za postrežbo:
300 ml grškega jogurta
100 ml kisle smetane
1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke česna v prahu
1 šopek drobno narezanega drobnjaka
Mleti poper po okusu
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Star kruh nadrobimo. Prelijemo ga z vročim mlekom in z vilico potlačimo.
Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati 10 minut.
Take ožamemo. Ožetim dodamo namočen kruh, stepena jajca, narezan drobnjak in peteršilj, preostalo sol, poper in česen, skyr ter drobtine. Premešamo.
Pustimo stati 5 minut, nato pa oblikujemo polpete in jih polagamo na naoljen papir za peko. Po vrhu jih posprejamo z oljem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15 minut. Takrat jih obrnemo in pečemo še nadaljnih 5 minut.
Postrežemo s pripravljeno pomako.