Sestavine:
Sestavine za korejske kokice:
600 gramov piščančjih prsi
2 jajci
2 žlici moke
2/3 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke mletega popra
cca 100 gramov drobtin
GymBeam olivno olje v spreju
Sestavine za omako:
180 ml vode
1 žlica GymBeam arašidov v prahu ali arašidovega masla
1 čajna žlička GymBeam tahini omake
1 žlica čilijeve omake
4 žlice sojine omake
2 čajni žlički GymBeam javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke soli
2/3 čajne žličke česna v prahu
1 žlica koruznega škroba
1 žlica limoninega soka
+ sezamova semena in narezan drobnjak (ali mlada čebulica)
Za postrežbo na porcijo:
150 gramov KUHANEGA basmati riža
100 gramov dolge sveže kumare
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Piščančje meso narežemo na poljubno velike koščke. Te posolimo, dodamo poper in moko. Premešamo.
Prestavimo jih v stepeni jajci. Premešamo in jih povaljamo po drobtinah.
Takšne razporedimo po papirju za peko. Posprejamo z oljem in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 12 minut.
V posodi zmešamo vse sestavine za omako razen limoninega soka. Zlijemo jih v ponev in segrejemo da se omaka zgosti. Ploščo ugasnemo in vmešamo limonin sok. Vmešamo pečene piščančje koščke.
V meal prep posodice dodamo po tretjino piščančjega mesa in kuhan riž, ter narezano svežo kumaro. Čez meso potresemo malo sezamovih semen in narezanega drobnjaka.
Jed se lahko je hladna, ali pa se pogreje za 5-10 minut v pečici – v tem primeru kumare za čas peke seveda umaknemo.
Hranilna vrednost na porcijo:
575 kcal
59 g ogljikovih hidratov
11 g maščobe
60 g proteinov