Anina kuhinja

Pečene chimichange z mletim mesom in mocarelo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: cca 20-25 minut

Količina: 5-6 večjih chimichang

Sestavine:

5-6 večjih tortilj
700-800 gramov mletega mesa
1 večja rdeča čebula
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
3 manjši paradižniki + 1-2 za okras po vrhu
1 zvrhana čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička soli
1/4 čajne žličke mletega popra
1 čajna žlička suhega origana in sladke paprike v prahu
1 žlica javorjevega sirupa ali čajna žlička sladkorja
1 žlica svežega narezanega peteršilja

3-4 polne pesti naribane mocarele

Za postrežbo: 1 žlica kisle smetane na chimichango ali 1 žlica guacamole omake

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Mleti česen namočimo v 2-3 žlice vode. V ponev dodamo mleto meso. Ko zamatira mu dodamo drobno narezano čebulo in papriki. Solimo. Pražimo da se ponekod meso in zelenjava rjavkasto obarva. Takrat dodamo namočen česen, mleto papriko, poper, origano in sladko papriko v prahu. Prilijemo javorjev sirup in pražimo minutko.

Dodamo narezan paradižnik in pražimo da se paradižnik spusti. Po okusu solimo in odstavimo. Vmešamo narezan svež peteršilj.

Tortilje nadevamo z mesnim nadevom. Dodamo mocarelo in zvijemo. Položimo v namaščen pekač.

Po vrhu dodamo še malo nariban mocarele in rezine paradižnika. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za približno 20 minut, da tortilje nežno porjavijo in se sir stopi in ponekod zapeče.

Dodamo kislo smetano in svež peteršilj in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.