AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Parmezanove fritule nadevane s patejem

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: cca 30 manjših mišk

Sestavine:

1 lonček ali 180 gramov navadnega jogurta
2 lončka ali 200 gramov moke
1 večje jajce
1/2 čajne žličke soli in česna v prahu
2 polni pesti parmezana
1/2 vrečke pecilnega praška

+ Rio Mare patè namazi po okusu

+ majonezo z dodanim česnom v prahu za preliv – opcijsko

Postopek:

Natisni

V posodo dodamo jogurt, jajce, sol in česen ter premešamo. K moki vmešamo pecilni prašek. Moko in parmezan na hitro vmešamo k jogurtu z jajcem, da dobimo enotno zmes.

Zmes pustimo počivati 10-15 minut. Medtem segrejemo olje. Naj bo segreto na temperaturo nekje 6-7/9.

Z dvema čajnima žličkama v segreto olje polagamo žličke zmesi. Cvremo jih do zlato rjave barve.

Miške nadevamo s patè namazom in prelijemo s česnovo majonezo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.