Sestavine:
1 lonček ali 180 gramov navadnega jogurta
2 lončka ali 200 gramov moke
1 večje jajce
1/2 čajne žličke soli in česna v prahu
2 polni pesti parmezana
1/2 vrečke pecilnega praška
+ Rio Mare patè namazi po okusu
+ majonezo z dodanim česnom v prahu za preliv – opcijsko
Postopek:
NatisniV posodo dodamo jogurt, jajce, sol in česen ter premešamo. K moki vmešamo pecilni prašek. Moko in parmezan na hitro vmešamo k jogurtu z jajcem, da dobimo enotno zmes.
Zmes pustimo počivati 10-15 minut. Medtem segrejemo olje. Naj bo segreto na temperaturo nekje 6-7/9.
Z dvema čajnima žličkama v segreto olje polagamo žličke zmesi. Cvremo jih do zlato rjave barve.
Miške nadevamo s patè namazom in prelijemo s česnovo majonezo.