Sestavine:
Sestavine za juho:
žlica oljčnega olja
1 manjša rumena čebula
2 stroka česna
3 zreli sveži paradižniki
250-300 ml paradižnikovih pelatov
1-2 žlici javorjevega sirupa ali zvrhana čajna žlička sladkorja
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
poper po okusu
vejica peteršilja
majhen šopek drobnjaka
Sestavine za domače brezglutenske testenine:
160-180 gramov brezglutenske moke – Schaer Farina
2 jajci
1/3 čajne žličke soli
Postopek:
NatisniČebulo in česen narežemo na drobno. Paradižnike narežemo na manjše koščke. V ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njem popečemo čebulo. Malce jo posolimo in ko se spusti, dodamo česen.
Ko zadiši, dodamo paradižnike in pelate, ter zalijemo s 400-500 ml vode. Dodamo sol, poper in nenarezan peteršilj in drobnjak. Kuhamo 15 minut.
Med kuhanjem juhe pripravimo testenine. Jajci stepemo in jima vmešamo sol. Vanju vmešamo moko, da dobimo mehko, ampak ne preveč lepljivo testo. Testo razdelimo na dva dela, oblikujemo svaljek in ga režemo na manjše koščke. Vsak košček povaljamo po moki in mu v sredino zapičimo palec, da oblikujemo kot nekakšno školjkico.
Testenine kuhamo v soljenem kropu 3-4 minute – oziroma do željene čvrstosti. Ker domače testenine varirajo po debelini, predlagam, da po 3 minutah poskusite eno in se odločite ali je za vaš okus dovolj kuhana.
Juhi odstranimo peteršilj in drobnjak in jo spasiramo.
Vanjo dodamo kuhane testenine in jo postrežemo.