Anina kuhinja

Palačinka fettuccini s čokolado in jagodami

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: /

Sestavine:

Sestavine za cca 20 palačink:
8 jajc
300 ml vode z mehurčki
500 ml vode ali mleka
16-18 zvrhanih žlic moke (odvisno od željene debeline končnih palačink)
2 žlici vanilijevega sladkorja
ščepec soli

Sestavine za 2 porciji fettuccine palačink:
5-6 palačink
100 ml sladke smetane
100 gramov mlečne čokolade
100 gramov bele čokolade
1 pest svežih jagod ali drugega sadja
Lešnikov krokant – opcijsko

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za palačinke zmešamo v enotno zmes. Če je pregosta dodamo malce vode, oziroma preredka dodamo malce moke.

Palačinkarico segrejemo da se thermospot obarva rdeče. Premažemo z naoljeno papirnato brisačko in palačinke na najvišji temperaturi spečemo.

V ponvi ali kozici zavremo smetano. Ploščo ugasnemo in vmešamo mlečno čokolado. Belo čokolado stopimo.

Palačinke narežemo v obliko fettuccini testenin , jih premešamo ter postrežemo s stopljenima čokoladama, jagodami in krokantom.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]