Anina kuhinja

Palačinka cheesecake jabolčna zlivanka

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: cca 50 minut + hlajenje čez noč

Količina: cca 35x25 cm

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov skute (ali mascarpone sira ali kremnega sira)
5 jajc
140 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
2 čajni žličke Dr.Oetker vanilijevga sladkorja v prahu
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga
limonina lupinica ene bio limone
limonin sok polovice limone

4-5 palacink
1 vecje jabolko
1/3 čajne žličke cimeta in ingverja

Sestavine za obliv:
500 gramov skyra ali kisle
300 gramov mascarpone
80 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
2 žlici limonine soka

Postopek:

Natisni

Skuto, jajca, sladkor v prahu, vanilijev sladkor, limonino lupinico, prašek vanilijevega pudinga in limonin sok fino zmešamo v enotno zmes.

Jabolko olupimo in narežemo na tanjše rezine -debeline nekih 3-4 milimetrov. Palačinke natrgamo. Cimet, ingver in muškatni orešček zmešamo.

V namaščen pekač dodamo polovico skutne kreme in nanjo razporedimo jabolka, palačinke in začimbno mešanico. Zaključimo s slojem kreme.

Pečemo 35 minut na 170 stopinj na zgornji tretjini pečice.

Po tem času pripravimo obliv. Vse sestavine za obliv zmiksamo v enotno zmes. Prelijemo čez pekač in položimo nazaj v segreto pečico še za 12 minut.

Po tem času pečico pripremo za eno uro, nato pa ohladimo sladico na sobni temperaturi, preden jo vsaj za 4-5 ur položimo v hladilnik – najbolje kar čez noč.

Dobro ohlajeno zrežemo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.