Sestavine:
300 gramov masla sobne temperature
300 gramov dmBio ovsenih kosmičev
300 gramov dmBio sezamovih semen
4 jajca
1/4 čajne žličke soli
1 čajna žlička cimeta
1 vrečka vanilijevega sladkorja
100 gramov dmBio polnozrnate moke
100 gramov dmBio pšenične bele moke
1/2 vrečke pecilnega praška
150 gramov dmBio kristalnega trsnega sladkorja (ali navadnega)
3 žlice dmBio medu
Postopek:
NatisniMaslo, sladkor, vanilijev sladkor in med zmešamo, da se sestavine povežejo.
Vmešamo jajca. Ta vmešamo le toliko da se sestavine povežejo. Dodamo moki, pecilni prašek, cimet, ovsene kosmiče in sezam. Premešamo in iz testa jemljemo za polno čajno žličko zmesi in jo oblikujemo v kroglice. Te nežno sploščimo.
Te odlagamo na papir za peko in nato pečemo na zgornji tretjini v segreti pečici na 180, nekih 11-13 minut, da se robovi zlato obarvajo.
Ohladimo in shranimo v neprodušni posodi. Piškoti ostanejo dobri vsaj neka 2 tedna.