Anina kuhinja

Otroška marelična torta s čokoladnimi palčkami

Čas priprave: 50-60 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: za tortni pekač premera 24-26 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
4 jajca
200 gramov moke
200 gramov sladkorja (lahko je 20 gramov tega sladkorja vanilijev sladkor)
ščepec soli
vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
70 ml sončničnega ali drugega rastlinskega olja
70 ml mlačne vode

Sestavine za nadev:
700 ml smetane za stepanje
500 gramov mascarpone sira
7-8 polne žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
50 ml limoninega soka
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste ali arome ali vrečka vanilijevega sladkorja
5 lističev Dr. Oetker želatine
7-8 svežih marelic

Ostale sestavine:
1 dcl vode + 1 žlica mareličnega džema
3-4 žlice mareličnega džema ali marmelade (recept tukaj)

Sestavine za okras:
4-5 žlic belega čokoladnega namaza (recimo Linolada)
Čokoladne palčke – veeeliko palčk 😀 (sama sem uporabila 3 pakete Milka palčk)
bonboni po izbiri in okusu

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.

Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček.

V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano.

Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg.

Takoj prelijemo v pripravljen, namaščen tortni pekač, ki smo ga obložili tudi s papirjem za peko. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-45 minut – dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven popolnoma čist.

Biskvit ohladimo in ohlajenega razpolovimo. Marelice zrežemo na drobno. Obod tortnega pekača položimo na podlogo v kateri bomo postregli torto.

Vodo in žlico mareličnega džema fino premešamo. Zgornji del biskvita položimo na dno pripravljenega oboda. Namočimo jo s polovico sladkane vode. Premažemo z džemom/marmelado in čez razporedimo narezane marelice.

Želatino namočimo v hladno vodo za nekih 10 minut. Nato jo ožamemo in preložimo v kozico ki ima dodane malo vode – toliko da pokrije dno.

Na najnižji temperaturi jo segrejemo da se popolnoma otekočini.

Mascarpone sir zmešamo z 200 ml sladke smetane, sladkorjem, limonin sokom in vanilijevo pasto. Preostalo smetano stepamo le toliko da se začne dobro peniti nato pa ob rednem mešanju vmešamo stopljeno želatino in mešamo, da se začne malo gostiti, ampak je še zelo tekoča.

Takrat z lopatko vmešamo mascarpone nadev k smetani in po okusu dosladkamo, dodamo limonin sok.

Dve tretjini kreme nadevamo čez marelice in pokrijemo z drugim delom biskvita. Z vilico ga prešpikamo in namočimo s preostalo sladkano vodo.

Preostalo kremo shranimo za naslednji dan ko bomo okraševali.

Torto položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje pa kar čez noč.

Naslednji dan gremo s tankim nožem ob obodu torte in ga razpremo. Čokoladne palčke pritisnemo ob obod. Morajo priti centimeter nad torto. Če spodaj ostane prost prostor ne skrbite – zapolnili ga boste s preostalo kremo, kot vidite na sliki. 😉 Ko so palčke vse naokrog, jih zvežite s trakcom in tako fiksirajte. Bel čokoladni namaz pogrejete da postane tekoč in ga premažete čez zgornji sloj, da se bodo bonboni lepo prijeli in bo spodaj pod njimi lepa svetla barva. S palčkami prostor razporedite na 6 delov in razporedite izbrane bonbone.

Pod torto prostor zapolnite z vzorci kreme, ki jih iztisnete z brizgalno vrečko. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.