Sestavine:
Krofi pripravljeni po tem receptu. Delala sem kroglice teže 20-25 gramov.
Sestavine za kremo:
500 ml sladke smetane za stepanje
125 g bele čokolade
5 Dr. Oetker lističi želatine
100 g belega čokoladnega namaza
1-2 žlici Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu – po okusu
Ostale sestavine:
250 gramov bele čokolade – za obliv
2 žlici belo čokoladnega namaza – za obliv
2-3 pesti oreo drobtin ali nadrobljenih oreo piškotov
2-3 žlice marelične marmelade – opcijsko
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo kremo. Želatino namočimo v hladno vodo za 10 minut. V kozico dodamo toliko vode da z njo pokrijete dno in jo segrevate na najnižji temeraturi. Takšni dodate ožeto želatino in mešate da se popolnoma utekočini. Ploščo ugasnemo.
Čokolado in namaz dodamo v kozico z debelim dnom in na najnižji temeperaturi stopimo. Počakamo da se ohladi na sobno temperaturo.
Sladko smetano stepamo do točke da postane mehka in se cofki ob dvigu mešalk zavihajo nazaj. Takrat med rednim hitrim mešanje v ozkem curku vlijemo in vmešamo stopljeno želatino. Dodamo sladkor v prahu, stopljeno čokolado z namazom in vse skupaj zmešamo v čvrsto kremo. Kremo položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure, najbolje čez noč.
Belo čokolado in namaz na najnižnji temperaturi stopimo. Ohlajeno kremo dobro zmešamo da postane spet kremasta. Nadevamo v brizgalno vrečko.
Krofe razpolovimo. Na spodnji del na tanko namažemo marelično marmelado. Nabrizgamo kremo, potresemo z oreo drobtinami.
Zgornji del namočimo v belo čokoladni obliv in okrasimo z oreo drobtinami.