Anina kuhinja

Orehovo čokoladna smrečica iz listnatega testa

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 1 smreka

Sestavine:

2 zavitka zvaljanega listnatega testa znamke Tre Mulini iz Eurospina
140 gramov mletih orehov
1 žlica navadnega sladkorja (poskusite nadev – če je premalo sladek za vaš okus, dodajte še eno žlico)
ščepec cimeta
100 gramov mascarpone sira znamke Land iz Eurospina
80 gramov čokoladnega namaza
1 jajce

sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Mlete orehe, mascarpone, sladkor, cimet in čokoladni namaz premešamo v enotni nadev.

Iz vsakega testa izrežemo smreko – naj bosta čimbolj podobni, da se bosta lepo prikrivali. Iz prestanka testa naredimo dve zvezdi.

Eno izrezano smreko, ki bo služila spodnjemu delu, premažemo z nadevom (malo ga prihranimo za zvezdico) in čeznjo postavimo drugo izrezano. Malce pritisnemo s prsti testo, da se dobro prilepi na nadev, nato pa izrežemo trakove in jih zavihamo, kot prikazuje slika.

Med dve zvezdici dodamo nadev in jih stisnemo skupaj.

Smreko premažemo s stepenim jajcem in na vrh dodamo zvezdico in tudi to premažemo z jajcem.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20 minut, oziroma dokler se smrečica ne zapeče do željene barve. 😉

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je trenutno v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.