Sestavine:
500 gramov svežih jagod
2 čajni žlički želirnega sredstva agar
2-4 žlice medu ali sladkorja ali agavinega sirupa (oziroma po okusu)
ščepec cimeta
limonina lupinica polovice bio limone
limonin sok polovice limone
Postopek:
NatisniJagode narežemo na drobno. Dve tretjini skupaj z limonino lupinico, cimetom, medom in sokom limone fino zmiksamo.
Dodamo še agar in zmiksamo še tega. Vsebino prelijemo v kozico in vmešamo narezane preostale jagode.
Vsebino pripeljemo do vretja, nato pa na nižjem ognju vsebino kuhamo 5-7 minut. Med kuhanjem pobiramo dol penice.
Skuhano marmelado zlijemo v sterilizirane kozarčke in jih dobro zatesnimo, ter ohladimo.
Nekaj minutna jagodna marmelada z agarjem in brez sladkorja je super hitra različica, ki ohrani vse vitamine v sadežu saj ta praktično skoraj ni toplotno obdelan. Prav tako je pripravljena z agarjem, ki je rastlinsko želirni sredstvo in je tako marmelada primerna tudi za vegetarijance.