Sestavine:
3 piščančja prsa
3 žlice kremnega sira
1 zvrhana žlica sveže naribanega parmezana
2 pesti narezane sveže špinače
1-2 žlice oljčnega olja
2x 1/4 čajne žličke posušenega česna
2x ščepec belega popra
2x 1/4 čajne žličke soli
Postopek:
NatisniPrsa operemo in osušimo in jih z nožem zarežemo odprtino za nadev. Sol, poper in česen zmešamo in vtremo v meso.
Špinačo narežemo na drobno in jih zmešamo s soljo, česnom, poprom in kremnim sirom.
Z nadevom nadevamo fileje. Če želimo da ostanejo zaprti jih pritrdimo z zobotrebci. Sama rada vidim da se nadev vidi, tako se z zobotrebci ne ukvarjam. 😉
Ponev segrejemo, nato dodamo olje in na glavo obrnjene nadevane fileje, da se na vrhu lepo zapečejo. Nato jih obrnemo nazaj in položimo v segreto pečico na 190 stopinj z vključeno paro, v kolikor imamo parno pečico.
Pečemo jih 20 minut. Nato preložimo na krožnik, pokrijemo z alu folijo za 10 minut, da se meso spočije in nato postrežemo.
Nadevana piščančja prsa s kremno špinačo sem pripravljala na Boschevem indukcijskem kuhališču s funkcijo Flexinduction, ki mi za večje ponve poveže dve plošči skupaj. Nato pa sem meso pekla v Boschevi kombinirani parni pečici z vključeno paro, ki je fantastična saj poskrbi da meso ostane izjemno sočno.