Sestavine:
400 ml sladke smetane
3 žlice temnega lešnikovega namaza
3 žlice svetlega lešnikovega namaza
3 lističi želatine
12 žlic svežih borovnic
6 polnovrednih piškotov – jaz sem izbrala brezglutenske od Schaer-a
Postopek:
NatisniŽelatino namočimo v mrzlo vodo. Jo ožamemo in na nizki vročini skupaj z dvema žlicama vode stopimo.
Sladko smetano stepemo do točke ko se ob dvigu metlic cofki zavihajo navzdol. Torej še ni popolnoma čvrsta. Vmešamo ji želatino.
Takrat jo razdelimo na dva dela. V en del vmešamo temni lešnikov namaz, v drugi del svetlega.
Najprej nadevamo svetli nadev v kozarčke in jih za 15 minut položimo v zamrzovalnik. Nato nadevamo še temni del in spet za 15 minut položimo v zamrzovalnik.
Čez kremi dodamo piškot in potresemo sveže borovnice ali drugo drobno sadje.