Sestavine:
250 ml vode
180 gramov sladkorja
2 pesti narezane mete
1 limona ali limeta
30-60 ml belega ruma – po okusu
limonina ali limetina lupinica – opcijsko
Postopek:
NatisniVodo in sladkor kuhamo, da se sladkor stopi. Malce ohladimo do toplega in v tekočino namočimo narezano meto. Pustimo stati vsaj 1-2 uri – najbolje čez noč.
Meto odcedimo in vmešamo limonin sok in rum, ter dodamo nekaj listov drobno narezane mete.
Položimo v zamrzovalnik za 2-3 ure, nato pa zlijemo v ohlajen aparat za sladoled in mešamo nekih 30 minut, da se naredi sorbet. Takšnega lahko shranite v posodico in v zamrzovalniku za takrat ko ga potrebujete.
V kolikor aparata za sladoled nimate, pustite tekočino v zamrzovalniku 4-5 ur. Nato pa jo z ročnim mešalnikom vsako uro zmiksate, da se kristalčki zdrobijo, dokler ne dobite gostega sorbeta.
Mojito sorbet sem pripravljala s pomočjo Boschevega MUM5 aparata za sladoled, o katerem več informacij najdete tukaj.