Anina kuhinja

Mlečni banana kruh

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 1 podolgovat pekač

Sestavine:

500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
Vrečka suhega kvasa
50 gramov masla
1 čajna žlička sladkorja
10 gramov soli

olje za premaz

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo do toplega in vmešamo maslo in sladkor.

Kvas vmešamo v moko, nato pa vmešamo še sol.

Gnetemo 15-20 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Razdelimo ga na 6-8 delov. Vsak del posebej oblikujemo v kroglico. Kroglice zložimo na tesno skupaj na dobro namaščen pekač.

Pekač pokrijemo in vzhajamo 30 minut.

Nato jih pečemo na 220 stopinj 20 minut, z vključeno paro ali dodanim kozarčkom vode na dnu, če parne pečice nimate. Po desetih minutah premažemo z oljem in pečemo še 5-10 minut.

Pečene pokrijemo z vlažno krpo, če želimo mehko skorjo. Če želimo hrustljavo pa jih ohladimo na rešetki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.