Anina kuhinja

Mesna štruca v listnatem testu

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: cca 20-25 minut

Količina: 6 mesnih štruc

Sestavine:

Sestavine:
2 zavitka zvaljanega listnatega testa
1 kg mletega mešanega mesa
2 čajni žlički suhega česna
1 čajna žlička suhega peteršilja
1 žlica pradaižnikovega koncentrata
2 večji jajci
200 gramov starega kruha
100 ml mleka
1 čajna žlička soli
1 polna pest naribanega parmezana
poper po okusu
+
jajce za premaz

Predlagane priloge:
pire krompir
pečen krompir
solata
kuhana zelenjava

Postopek:

Natisni

Jajce za premaz stepemo in mu vmešamo dve žlici vode. Kruh nadrobimo in prelijemo z vročim mlekom. Premešamo in s prsti pretlačimo. Ohladimo.

Meso, česen, sol, peteršilj, poper, stepeni jajci, parmezan in namočen kruh fino premešamo.

Testo razvijemo, premažemo z jajcem in na vsako stran dodamo nadev oblikovan v štruco. Po sredini testo razdelimo na dva dela in zvijemo kot prikazuje video. Zarežemo z nožem. Premažemo z jajcem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 25-30 minut, da se štruca lepo zlato rjavo obarva. Postrežemo z željeno prilogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.