Anina kuhinja

Marmorni mafini s čokolado

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 18-19 minut

Količina: 10-11 mafinov

Sestavine:

100 gramov masla
2 jajci
250 gramov moke (navadne ali svetle pirine)
1 čajna žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
80 gramov sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja
ščepec soli
140 ml vode
20 gramov grenkega kakava v prahu + 4 žlice vode
2 žlici sladkorja v prahu
11 x 2 koščka temne čokolade

Postopek:

Natisni

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo. V mešalnik ali skledo dodamo maslo in sladkor, ter stepamo/mešamo dokler se penasto sestavini ne umešata.

Vmes zmešamo kakav, sladkor v prahu in 4-5 žlic vode.

V penasto sladko maslo na hitro vmešamo jajci in ščepec soli.

Dodamo moko s pecilnim praškom in vodo, ter premešamo, da se sestavine povežejo. Polovico zmesi vzamemo stran in v preostalo vmešamo kakavovo mešanico.

Nadevamo polovico svetle in polovico temne v pekač za mafine, ki je obložen s papirnatimi košaricami. Na vrh položimo po dva koščka temne čokolade.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 18-19 minut, da zobotrebec iz mafina pride čist.

Marmorni mafini s čokolado so odlična sladica, ki vas ne bo pustila razočarane. Zanje sta navijala moja malčka, ki obožujeta marmorni kolač in nastali so res božanski mafini. Toplo priporočam, da recept stestirate – ne bo vam žal. 😉

Pri pripravi mi je pomagal moj najboljši kuhinjski prijatelj – Boschev Optimum in Boscheva pečica.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.