Sestavine:
100 gramov masla
2 jajci
250 gramov moke (navadne ali svetle pirine)
1 čajna žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
80 gramov sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja
ščepec soli
140 ml vode
20 gramov grenkega kakava v prahu + 4 žlice vode
2 žlici sladkorja v prahu
11 x 2 koščka temne čokolade
Postopek:
NatisniSladkor in vanilijev sladkor zmešamo. V mešalnik ali skledo dodamo maslo in sladkor, ter stepamo/mešamo dokler se penasto sestavini ne umešata.
Vmes zmešamo kakav, sladkor v prahu in 4-5 žlic vode.
V penasto sladko maslo na hitro vmešamo jajci in ščepec soli.
Dodamo moko s pecilnim praškom in vodo, ter premešamo, da se sestavine povežejo. Polovico zmesi vzamemo stran in v preostalo vmešamo kakavovo mešanico.
Nadevamo polovico svetle in polovico temne v pekač za mafine, ki je obložen s papirnatimi košaricami. Na vrh položimo po dva koščka temne čokolade.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 18-19 minut, da zobotrebec iz mafina pride čist.
Marmorni mafini s čokolado so odlična sladica, ki vas ne bo pustila razočarane. Zanje sta navijala moja malčka, ki obožujeta marmorni kolač in nastali so res božanski mafini. Toplo priporočam, da recept stestirate – ne bo vam žal. 😉
Pri pripravi mi je pomagal moj najboljši kuhinjski prijatelj – Boschev Optimum in Boscheva pečica.
Zanimiv recept zanima me kdaj dodaš 140ml vode ker pol nikjer v receptu nisem zasledila da bi se dodal.
Živjo,
hvala za opozorilo. Popravljeno. 😉
Lep dan 🙂