Anina kuhinja

Mango sladko kisle kozice z indijskimi oreščki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

250 – 300 gramov kozic
1 čajna žlička rastlinskega olja
1/2 majhne rdeče in zelene paprike
3 stroki česna
2 manjši žlici limetinega soka (ali limoninega)
čili po okusu
1 dcl vode ali jušne osnove
1 čajna žlička koruznega škroba + 30 ml vode
1 dcl Fresh fruit 100% sveže mangova sadna kaša
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 zvrhana žlica sladkorja ali agavinega sladkorja
1-2 žlici grobo narezanih slanih ali neslanih indijskih oreščkov

Priloga:
riž ali rezanci

Postopek:

Natisni

Koruzni škrob zmešamo z vodo. Riž skuhamo. Česen naribamo ali narežemo na drobno. Paprike prav tako narežemo na drobno.

V ponev dodamo olje. Na srednji do višji temperaturi minuto pražimo česen in paprike. Nato dodamo mangovo kašo, sladkor, limetin sok, sol, čili in vodo. Zavremo. Dodamo kozice in vsebino pokrijemo. Kuhamo nekaj minut.

Takrat odkrijemo in vlijemo mešanico s koruznim škrobom. Zavremo da se omaka zgosti. Po okusu solimo, dodamo še malo čilija ali limetinega soka.

Postrežemo z izbrano prilogo in grobo narezanimi indijskimi oreščki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.