Anina kuhinja

Mango borovnica panakota

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 2x 2-3 minute

Količina: 4 kozarčki

Sestavine:

500 ml sladke smetane
1 vrečka ali 400 gramov Fresh Fruit 100% naravne mango kaše (ali svež zmiksan mango)
2x 5 lističev želatine
3-4 žlice sladkorja
3 žlice limoninega soka
limonina lupinica polovice bio limone
4 čajne žličke borovničevega džema
pest svežih borovnic

Postopek:

Natisni

Posodo napolnimo s hladno vodo. Vanjo dodamo 5 lističev želatine. Pustimo, da se namakajo vsaj 10 minut.

Sladko smetano zavremo in ji vmešamo 2 žlici sladkorja. Nato jo odstavimo in ji vmešamo ožeto zmehčano želatino. Premešamo, da se popolnoma stopi. Smetanovo panakoto nalijemo v 4 kozarčke.

Ohladimo do mlačnega na sobni temperaturi, nato pa položimo v hladilnik za 1-2 uri, da se želatina na otip očvrsti.

Takrat ponovno posodo napolnimo s hladno vodo. Vanjo dodamo 5 lističev želatine. Pustimo, da se namakajo vsaj 10 minut.

Kašico spustimo skozi mešalnik, da postane res fina. Nato jo dodamo v kozico in ji vmešamo žlico sladkorja, limonin sok in limonino lupinico. Vsebino pripeljemo do vretja. Takrat odstavimo in ji dobro vmešamo ožeto omehčano želatino.

Prelijemo čez strjeno smetanovo panakoto. Ohladimo do mlačnega na sobni temperaturi, nato pa položimo v hladilnik za 1-2 uri, da se želatina na otip očvrsti.

Na ohlajeno dodamo na kozarček po žličko džema in sveže borovnice. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.