Sestavine:
Sestavine za testo:
3 majhna jajca
100 gramov Mlinotest pšenične moke Manitoba tipa 0
70 gramov masla
2 žlici sladkorja
2 dcl vode
ščepec soli
1 čajna žlička vanilijeve esence
Sestavine za puding nadev:
800 ml mleka
2 vrečki vanilijevega pudinga
5 žlic sladkorja
3 lističi želatine
200 gramov mascarpone sira
2 žlici limoninega soka
dodaten sladkor v prahu – po okusu do primerne sladkosti
Sestavine za nadev iz smetane:
750 ml sladke smetane
3 žlice sladkorja v prahu
50 ml tople vode
5 lističev želatine
Dodatne sestavine:
3 polne žlice malininega džema
3 polne pesti svežih malin + za okras
sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniTri lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. Dve tretjine mleka zavremo. V tretjino mleka vmešamo sladkorja in praška za puding. Mešanico vkuhamo in kuhamo da se lepo zgosti. Odstavimo in vmešamo ožete lističe želatine. Prelijemo v skledo, nato pa čez dodamo folijo za živila, da se ne bo naredila skorjica in popolnoma ohladimo.
Vodo, maslo, sladkor, vanilijevo esenco in sol dodamo v posodo in pripeljemo do vretja. Med kuhanjem dobro mešamo z metlico da se sestavine povežejo.
Zavrelo zmes odstavimo in vanjo stresemo moko. Vmešamo s kuhalnico in položimo nazaj na štedilnik na srednji ogenj. Med kuhanjem ves čas mešamo, dokler se zmes ne oblikuje v cmok.
Takrat preložimo v posodo in testo ohladimo. Ohlajenemu najprej vmešamo eno jajce, nato pa še preostali dve. Dobro zmešamo. Razdelimo dva dela.
Pekač obložimo s papirjem za peko in ga dobro namastimo. Polovico zmesi razmažemo po dnu in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 20-25 minut, da se vrh zlato rjavo obarva.
Oblata popolnoma ohladimo.
Enega položimo na dno tortnega oboda in premažemo z džemom. V mrzlo vodo za 10 minut namočimo pet lističev želatine. Takšne ožamemo in v 50 ml vode v posodi na najnižji temperaturi stopimo.
Hladen puding zmešamo z mascarpone sirom in limoninim sokom.
Sladko smetano stepemo do čvrstega. Takšni vmešamo stopljeno želatino in sladkor. Dve zajemalki smetane vmešamo v puding kremo. Po okusu dosladkamo s sladkorjem v prahu. Razporedimo jo po džemu. Dodamo maline in zaključimo s smetano. Pokrijemo z drugim oblatom in položimo v hladilnik čez noč.
Torto po vrhu potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z malinami.